Србија

Гроб патријарха Павла сијао усред дана!

Ускоро се навршавају 4 године како се патријарх српски, господин Павле упокојио и за сва времена преселио у душу српког народа и историју ове државе. Остаће упамћен као највољенији и најпоштованији верски поглавар СПЦ у народу у историји српске цркве и државе, а Срби су га за живота сматрали за свеца. Да је заиста патријарх Павле био божји човек говори и сведочење неколико грађана, житеља Раковице који су претходних дана видели гроб патријарха како светли усред бела дана.

Гробно место патријарха Павла у порти манастира Раковица где је сахрањен по властитој жељи у новемвру 2009. одмах је постало и место ходошачшћа православаца али и осталих хришћана не само из Србије већ и из региона па и света. У народу проглашено за свето место, патријархов гроб изгледа да заиста шири божију енергију оличену у необичној светлости која се види и по дану – тако барем тврде неки од грађана који често обилазе почивалиште патријарха Павла.

Јованка Милеуснић, која живи недалеко од манастира Раковица, каже да је пре три дана обишла гроб патријарха и да је још на улазу у порту видела да гроб светли црвеном стелошћу.

– Помислила сам у први мах да је у питању неко осветљење али ми је било чудно да је постављено у току дана, а са мном је била и моја заова која је исто то приметила, као и још неколицина људи који су се затекли у порти манастира. То светло око гроба је потрајало неколико секунди а онда нестало само од себе. Сви смо се у чуду прекрстили, а уверена сам да нам то патријарх Павле као народу нешто поручује, питање је само шта – каже Београђанка.

Исту чудну светлост око патријарховог земног почивалишта видео је и Никола Ресановић, који је студент теологије и који барем једанпут недељно обилази гроб у манастиру Раковица.

– Почетком прошле седмице, сећам се, био је облачан дан и када сам дошао до гроба блаженопочившег патријарха Павла видео сам бледу црвену светлост како титра око крста. Прво сам мислио да је неко укључио неки светлећи ласер али ничега и никога није било у близини. Црвенкаста светлост је нестала, а после тога сам још три пута одлазио до патријарховог гроба али се та светлост није појављивала поново – каже овај будући свештеник.

Напиши коментар