Србија

Династија: Кркобабић запослио унука у ПК Београда

Стефан, унук потпредседника Владе Јована Кркобабића и син директора ЈП ПТТ Милана Кркобабића, одмах по завршетку факултета постао функционер у Привредној комори Београда

Династија Кркобабића добила је и трећег члана на државним јаслама. Стефан, унук потпредседника Владе Јована Кркобабића и син директора ЈП ПТТ Милана Кркобабића, са само 24 године и без дана радног стажа постао је функционер у Привредној комори Београда.

Сину Милана и унуку Јована Кркобабића успело је да одмах по завршетку студија на Мегатренду буде постављен за секретара Центра за мала и средња предузећа у Привредној комори Београда.

Најмлађи Кркобабић међутим тврди да му посао нису средили тата и дека, тврди да је “кривац” за то председник Коморе Милан Јанковић. А Милан Јанковић је, гле чуда, на ту функцију постављен на предлог коалиције СПС-ПУПС-ЈС као нестраначка личност.

Још занимљивије је то што је Милан Кркобабић, у својству првог човека Поште, члан Скупштине Привредне коморе Београда. Када је Стефан у августу прошле године постављен на функцију секретара у Комори, његов отац Милан рекао је да му је син “млад, да ради, да се не бави политиком и да не жели да то коментарише“.

Интересантно је, такође, да је Стефан активан и у цивилном сектору и већ две и по године води невладину организацију “Грађанска права и слободе”. У оквиру ње са истомишљеницима се “бори за заштиту различитости и мултикултуралности у грађанској Србији, која у 21. веку нема алтернативу”.

Јелисавета Василић, члан Савета за борбу против корупције, оцењује да ово што раде Кркобабићи “апсолутно није прихватљиво”.

“Србија није монархија да има наследнике владара. Међутим, у нашој држави очигледно влада партијско и политичко наследство, што у најмању руку није у реду. Ово је не само класичан непотизам у државним институцијама, већ полако прераста и у породични бизнис”, истиче Василићева.

Професор факултета политичких наука Славиша Орловић каже да је овај пример “више од непотизма”.

“И досад смо имали примере очева и синова у политици – Иштван и Балинт Пастор, Томислав и Радомир Николић, који имају јавне функције, али ово је први пут да смо стигли и до унука”, каже Орловић.

Напиши коментар