Србија

Демократе куповале гласове за 20 евра!

Активисти ДС ишли по кућама у Србобрану и нудили 2.000 динара и пакете са храном за глас за демократе, сведоче становници те општине

Дно дна!

Активисти ДС нудили су по 20 евра – 2.000 динара грађанима Србобрана ако у другом кругу покрајинских избора гласају за демократе.

Осим пара, демократе су нудиле и пакете са основним животним намирницама. Сакуповином гласова су, према наводима грађана, почели недељу дана пред изборе.

У разговору, В.С. (60) радник из Србобрана, који је инсистирао на анонимности јер се, како каже, боји одмазде демократа, тврди да су му активисти ДС шест дана пред изборе дошли на врата и понудили 2.000 дин ако гласа за њих.

– Последњих пет-шест дана траје притисак од људи из овдашњег одбора ДС, нуде 2.000 динара да се гласа за њих, долазе на кућну адресу, зивкају телефоном – каже В.С.

Демократе су, тврди М. Д. (29), радник из Србобрана, нудиле и њему 2.000 за глас или пакет са основним животним намирницама.

– Дошли су код мене кући претећи и питали да гласам за ДС и они би то платили 2.000 динара. Рекао сам им да нећу и они су отишли – тврди Д. М.

Напиши коментар