Србија

Смењен „жути“ начелник СБПОК

Ђуровић је смењен у понедељак увече, а његов наследник Совтић на чело СБПОК дошао са места начелника оперативне аналитике београдске полиције

Нови начелник Службе за борбу против организованог криминала (СБПОК) јеСлавиша Совтић, пошто је са тог места смењен Светислав Ђуровић, јавили су данас беогрдски медији. Према писању београдских медија Ђуровић је смењен у понедељак увече, а његов наследник Совтић на чело СБПОК дошао са места начелника оперативне аналитике београдске полиције.

Совтић је члан недавно формиране Комисије за истрагу нерасветљених убистава новинара.
“Ђуровићева смена само је почетак велике чистке у врху МУП која је најављена непосредно после избора Милорада Вељовића за директора полиције. Ђуровић је само први на листи за смену. Челна места у полицији морају да преузму људи који нису компромитовани и који су способни да се одлучно обрачунају са криминалом и корупцијом”, пише лист Информер, позивајући се на извор из врха власти. Наводи се да се Ђуровићу највише замерају неразјашњени контакти са одбеглим нарко босом Дарком Шарићем, блиске политичке везе са људима из врха бивше власти и “катастрофални резултати рада његове службе”.

“Ђуровић је деловао као класичан политички полицајац Демократске странке и то ће се у наредном периоду и доказати у неколико истрага”, рекао је неименовани извор. Наводи се да је Совтић као високо рангирани оперативац пре више од десет година радио на расветљавању отмица “земунског клана”, као и на истрагама о убиствима новинара Славка Ћурувије, премијера Зорана Ђинђића, а био је ангажован и у случају лоцирања и хапшења Луке Бојовића у Шпанији.

Напиши коментар