Србија

Селаковић уценио Србе у Штрпцу: Или код Тачија или без посла

Министар правде Никола Селаковић запретио је у Штрпцу Србима запосленима у правосуђу да ће, ако не прихвате да уђу у косовске институције, остати без посла. Ово тврди Звонко Михајловић, смењени председник општине Штрпце.

Он додаје да су његови суграђани после разговора са министром „уплашени и не знају шта да раде“.

– Циљ посете је био да убеди 18 радника да се правда налази у систему тзв. Косово Републике, где се сходно споразуму планира њихова интеграција. Свима је јасно речено да ако се не повинују овоме остају без посла. Другим речима, узми или остави, јер на Србију више не рачунај. У свим државама света на места судија бирају се лица која су држављани те државе, што је законска обавеза.

– Значи, Србија се одриче својих грађана и гура их у систем непризнате државе Косово, иако они то не желе. Иста судбина чека и све запослене у преосталим српским институцијама, од локалне самоуправе, здравства, просвете, здравственог осигурања, до поште и банака – тврди Михајловић.

Он додаје да је општина Штрпце у више наврата покушавала да контактира министра да би указали на пропусте у Закону о мрежи судова, али он никако није имао времена.

Министар правде Никола Селаковић и директор Канцеларије за КиМ Александар Вулин у недељу су посетили Штрпце где су се сусрели са запосленима у судству.

Коментари (1)

  1. nikyy каже:

    to je potpouno tacno oni saradjuju sa koljacima srba na kosovu zarad neke sice

Напиши коментар