Србија

Омладинско патриотски камп „Златибор 2018“

Камп ће се одржати од 9. до 18. аугуста на Златибору уз подршку и помоћ Општине Чајетина у организацији ратних ветерана Удружења учесника оружаних сукоба на простору бивше Југославије.

Камп се заснива на примеру сличних кампова у Руској Федерацији који се одвијају под оквиром државног програма “Патриотско образовање грађана Руске Федерације од 2016-2020 г.”, који је одобрен од стране руске владе од 30. децембра 2015. године, а на којима су учествовала деца из Србије од 2017. године.

Камп је предвиђен за децу и младе, да упознају српску војну, духовну, националну историју и културу, као и да се млади друже и вежбају са српским и руским војним ветеранима и инструкторима.

Циљ је да се код младих генерација развија љубав према отаџбини и родољубљу, као и у неговању културе и традиција ослободилачких ратова Србије, да се успостави свест о обавезама и раду као и пријатељски однос и толеранција међу људима.

Развој спортских вештина, снаге ума, уметности, превазилажења потешкоћа, усвајање здравог начина живота, физичког тренинга, јачање пријатељства, дружење, солидарност и узајамна помоћ, као и развој позитивнх и корисних животних вештина и психофизичких способности код деце.

Програм обухвата радионице, преживљавање у природи, прве помоћи, против пожарна заштита, орјентација, кретање и сналажење у природи, алпинистичка обука, борилачке вештине, инжињеријска обука, стројева обука, прелажење војничких препрека и других војних примењених дисциплина.

За учествовање у Кампу могу се јавити деца и млади од 14 до 23 година на телефон 021/542-010, радним даном од 8 до 14 часова.

Вукелић Жељко
Председник Удружења учесника оружаних  сукоба на простору бивше Југославије

Напиши коментар