Република Српска

ЛЕПА И ОБРАЗОВАНА: Ова девојка месец дана стоји на тргу и ћути!

На изврнутој кутији непомично стоји преко дана, не проговара и гледа у једну тачку. Гледају је и суграђани и ништа им није јасно.

Ово је Јелена Топић, Приједорчанка која се, пре непун месец дана укипила на главном градском тргу. На изврнутој кутији непомично стоји преко дана, не проговара и гледа у једну тачку. Гледају је и суграђани  и ништа им није јасно.

Дјевојка, која  је завршила један факултет, а на другом треба да дипломира, остаће највећа градска мистерија.

Барем док не проговори.

Једни објашњавају да протестује због незапослености, јер је завршила два факулета, а други оцењују да је реч  о снимању драмског рада. Како год, она је на постољу на којем свакодневно стоји до сада написала: „Причала или ћутала, нико ме не чује“, „Јадна не била“, „Изолација“, „Искључена“, а на Фејсбуку се запитала да ли да се учлани у партију… Мирко Шевић, сликар и вајар из Приједора, истакао је да све што Топићева ради припада савременој уметности, тешко разумљивој просечном човеку.

– Њена порука ћутњом још је јача у времену када посвуда влада галама – рекао је Шевић.

Подсећамо, Топићева је недавно бициклом прешла 1.000 километара дуг поклонички пут до манастира Острог и назад, упркос временским и здравственим неприликама.

http://youtu.be/9e5kA-E62JI

Напиши коментар