Србија

ЛЕГИЈА ОДГОВОРИО (КВАЗИ)АНАЛИТИЧАРИМА: Немам намеру да будем сведок-сарадник!

Милорад Улемек Легија

Државу нико не спречава да већ једном реши политичку позадину убиства председника Владе, али ја немам намеру да учествујем у томе, поручује Милорад Улемек

Милорад Улемек Легија, бивши командант ЈСО, који се налази у затвору у Забели, тврди да је у завршним речима на суђењу за побуну ЈСО рекао да државу нико не спречава да већ једном реши политичку позадину убиства председника Владе, али поручује да нема намеру да у том процесу буде сведок-сарадник.

– У завршној речи сам, између осталог, навео да државу нико не спречава да већ једном реши политичку позадину убиства премијера. Затим сам образложио свој став поводом дугогодишње везе тужилаштва и несрећних сведока-сарадника, чија егзистенција зависи од истог, као и какву је срамоту и штету ова лоша идеја донела држави. Укратко, немам намеру да будем сведок-сарадник у ономе о чему годинама причам – навео је Улемек у писму које је доставио преко свог адвоката.

Курир је, подсетимо, половином маја објавио Улемекове наводе у завршној речи, што су и саговорници тог листа протумачили као да се практично нуди за сведока-сарадника.

– А што се тиче нагађања поводом моје изјаве, надам се да циљ није да се скрене пажња са, пре свега, моралне обавезе ове државе и да се на тај начин заштити политички ганг старлете Јовановић Чедомира, лажљивог Чумета, несретних Душана Михајловића и Небојше Човића, као и осталих политичких профитера и сецикеса из премијеровог окружења. Да појасним, Божа Спасић ионако није ни био битан, а што се тиче Марка Ницовића, подсетићу га да је суд одузео исту кућу коју ми је Служба ДБ купила преко приватне банке у власништву једног од Ницовића. И на крају, заиста не знам ко и шта спречава државу да реши политичку позадину премијера – навео је у писму Улемек.

Напиши коментар