Досије

Аустријанци клали Србе у Првом светском рату! (ФОТО)

На снимцима из аустријских архива и приватних колекција може се видети вешање Срба у Крушевцу, Чачку, Ужицу, као и многа друга злодела почињена нашем народу

На Фејсбуку су се појавие фотографије егзекуција које су починиле аустријске јединице након окупације Краљевине Србије у Првом светском рату.

Снимци су из аустријских архива и приватних колекција. На њима се могу видети вешања Срба у Крушевцу, Чачку, Ужицу и са дугих непознатих места. Аустријски војници у парадним положајима свечано позирају фотографима.

На фотографији из Крушевца, пише Бане Гајић, на чијем профилу су постављене фотографије, налази се потпис ратног фотографа српске Врховне команде Ристе Марјановића.

Он се налазио на челу групе која је по наредби Принца Александра I Карађорђевића на бојном пољу сакупљала и обрађивала фотографије злочина нађених код заробљених и погинулих аустријских војника.

Упозорење: следи узнемирујући садржај!

Коментари (2)

  1. zoranu каже:

    Zasto se precutkuje ili ne spominje, da su u Austrijskoj vojsci bili u velikom broju mobilisani muslimani i h rvati!? Bas kao i danas !!

  2. Корнелиjе Кодреану каже:

    Наjвише злочина су починили Хрвати (франковци) и муслимани (шуцкори). Ови злочини су скривени зарад братства и jединства.

Напиши коментар