среда, 30. 11. 2022.

Војвођанска партија фалсификовала потписе за оснивање

Војвођанска партија која већ месецима води кампању за одвајање Војводине од Србије фалсификовала је потписе за своје оснивање. Наиме, председник Војвођанске партије Александар Оџић гостујући 7. фебруара у емисији “Сучељавање“ на РТ Војводина на директно питање водитеља колико његова странка има чланова одговорио је око 8 000 (Изјава Оџића се налази на минутажи 20.10 мин) . Оџић је чак напоменуо да од када странка промовише идеју Војводине републике има константан прилив чланова и да је сада на 8000 људи што указује да је до недавно имао и мање чланства.

Вojвођаска партија извршила је пререгистрацију у априлу 2010. године када је надлежним органима доставила списак више од 10 000 чланова и у регистру политичких партија налази се под редним бројем 69. Војвођанска партија није мањинска партија што значи да морају имати најмање 10 000 чланова да би били регистровани.

Из изјаве Александра Оџића о броју чланова Војвођанске партије јасно је да је та странка током пререгистрације фалисификовала оверене изјаве 10 000 чланова које су морали да доставе Министарству правде. Ако је, како тврди Оџић, након прилива новог чланства та странка на 8000 чланова несумњиво је да се број фалсификованих изјава чланова мери у више хиљада.

Српски народни покрет Наши поднеће кривичну пријаву због фалсификовања потписа за оснивање Војвођанске партије и затражити од Министарствa правде и државне управе, које води регистар политичких организација, да избрише Војвођанску партију из регистра.  Такође тражимо од Војвођанске партије да објави списак чланова које је доставила током пререгистрације 2010. године како би грађани проверили да ли су без своје воље „учлањени“ у сепаратистичку странку.

Информативна служба СНП НАШИ
Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *