Жена шефа полиције и функционери ДС отели пет милиона евра!

Гордана Пушић, супруга заменика начелника УКП Богдана Пушића, заједно с функционерима ДС Бориславом Новаковићем и Душаном Елезовићем учествовала у извлачењу милиона евра из касе Новог Сада, који су потом отишли за изборну кампању демократа!

Гордана Пушић, Душан Елезовић и Борислав Новаковић

Нижу афере као да су бисери!

Секретар за комуналне послове у Новом Саду Гордана Пушић донела је одлуку да Борислав Новаковић, директор Завода за изградњу, непосредно пре расписивања избора 2012. године, пребаци пет милиона евра аванса фирми Душана Боровице за изградњу Булевара Европе у Новом Саду. „Боровица транспорт“ убрзо одлази у стечај а да ни лопату није забио, док новац уплаћен тој фирми троши високи функционер Демократске странке Душан Елезовић, и то за изборну кампању ДС (?!). На крају, уместо да одговарају због милионских малверзација, истрагу стопира заменик начелника Управе криминалистичке полиције и Горданин супруг Богдан Пушић.

Отимање новца

Тако је укратко изгледала спрега државних функционера, бизнисмена и полиције у отимању државних пара! Прецизније, то је изгледало овако:
– Директор Завода за изградњу града и потпредседник Извршног одбора Демократске странке Борис Новаковић пред изборе 2012. године спровео је тендер за изградњу четврте деонице Булевара Европе и одмах је фирми „Боровица транспорт“ уплатио пет милиона евра аванса. Уз то компанија „Боровица транспорт“ никад није доставила неопозиву банкарску гаранцију за добро извршење посла, која износи око пет одсто од укупне вредности инвестиције. У овом послу је Новаковићу директно надређена била кадар ДС Гордана Пушић, која је учествовала у целом поступку пребацивања новца. Та фирма ни пре ни после уплате није урадила ништа на тој деоници, већ је убрзо након тога отишла у стечај! Међутим, новац није нестао, већ сумња да је завршио у изборној кампањи Демократске странке ко је водио председник Извршног одбора ДС Душан Елезовић – открива наш извор.

До свих ових информација дошла је и полиција, која је о овој малверзацији прикупила довољно доказа. Међутим, истрага је напрасно, преко ноћи, стопирана и досад још нико није процесуиран.
– И обичном лаику је јасно коме је мотив у полицији да се заустави истрага. Ту нема дилеме да је умешан Богдан Пушић – каже наш извор из МУП.

Иначе, наш извор открива да у многим малверзацијама учествује готово исти тим људи из бизниса и ДС.

Богдан Пушић

Хапшење због кредита

– Тако је, рецимо, маја ове године ухапшен Душан Боровица јер је од Развојне банке Војводине незаконито добио 25 милиона евра. Не треба бити геније да би се закључило да су Развојном банком Војводине управљали управо функционери Демократске странке – објашњава он.

Подсећамо да је Гордана Пушић на место градског секретара за комуналне послове дошла 2008. године с позиције члана УО и саветника директора Фонда за капитална улагања Момчила Миловића – а ту су такође уочене бројне сумњиве радње – и да се заједно са Елезовићем налази у УО Института за кардиоваскуларне болести Сремска Митровица. Такође, и ова установа се често појављивала у медијима због сумњивих послова.
Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *