У припреми су шокантне измене српског Устава!

Експертска комисија владе Републике Србије приводи крају нацрт будућег Устава са којим би ускоро требали да буду упознати прво стручни кругови, а затим и шира јавност.

Територијалне јединице које ће у будућности на равноправној основи чинити саставне делове Србије бити Војводина, град Београд, Шумадија са Поморављем, Југоисточни регион, Тимочко-неготински регион и Санџак

Територијалне јединице које ће у будућности на равноправној основи чинити саставне делове Србије бити Војводина, град Београд, Шумадија са Поморављем, Југоисточни регион, Тимочко-неготински регион и Санџак

Како сазнајемо из извора непосредно укљученог у израду новог Устава, у нови основни документ биће уграђена „савремена европска решења“ од којих су нека и без преседана, а предвиђено је и да коначан договор о статусу Косова буде фиксиран у Уставу, тако што ће у њему бити наведено да Република Србија сноси посебну одговорност за положај српске националне заједнице на територији Косова.

Визија бугарских неонациста новим, „експертским уставом европске уније“ постаје реалност?

Визија бугарских неонациста новим, „експертским уставом европске уније“ постаје реалност?

Предвиђена је и нова територијална организација Србије, са шест територијалних јединица које ће о највећем броју питања моћи самостално да одлучују, док би спољна политика, одбрана, поштанска служба и телекомуникације бити заједнички. Наш извор наводи да ћетериторијалне јединице које ће у будућности на равноправној основи чинити саставне делове Србије бити Војводина, град Београд, Шумадија са Поморављем, Југоисточни регион, Тимочко-неготински регион и Санџак.

Из Европске комисије, чији стручњаци руководе израдом новог српског Устава, потиче и идеја да суседне земље, чланице ЕУ, могу преузети међународно-правну обавезу да појединим будућим самосталним регионима пружају посебну подршку. Тако је Бугарска изразила интерес да преузме покровитељство над Југоисточним регионом, Мађарска је заинтересована за продубљивање сарадње са Војводином, Румунија показује спремност за интензивну подршку Тимочко-неготинском региону, док Аустрија наговештава спремност да буде покровитељ београдског региона. Такође се незванично разговара са турском дипломатијом која би могла да пружи подршку региону Санџака.

– Погледај како се Србија поцепала, погледај шта раде српски великаши. Пре би због власти пристали да се потурче него да ударе с тобом по Турцима. Шта да сабереш када се све расипа. Свако жели да буде неки краљ. Да на празну главу стави неку круну. Нек је мала ко напрстак, ал нек је круна. Нека нема ни ни весло, ни шило ни иглу, ал нек је краљевина. Свако село је постлао престоница, свака чатмара двор.

Кнез Лазар, филм Бој на Косову.

Очекује се да ће јавна расправа о новом Уставу почети већ наредних месеци, чим се искристалише ситуација о евентуалној потреби расписивања нових избора. Европска комисија жели да расправа буде интензивна и брза, како би се без много одлагања створили услови за доношење новог највишег правног акта Србије.

Извор: Танјуг
6 коментара

  1. Vera Nastasovic

    Ako ovo pokušaju da sprovedu, neće se lepo provesti. Ustav se usvaja glasanjem naroda a ne verujem da smo došli u tu fazu besvesti da glasamo za tako nešto. Ako bi se pak desilo da narod to usvoji, onda put pod noge pa traži sebi novu državu.

  2. milos

    birali smo sami,dobili najvece izdajnike ovog naroda i nije ni cudo sto ce do ovoga doci.a najlakse je pobeci iz Srbije,ali nam je nisu dedovi ocuvali da bi mi pobegli nego da bi se o njoj brinuli.treba mi puske lepo u ruke da uzmemo pa ponovo da vracamo ono sto nam pripada,a pre toga ovu bagru pocistiti izborima sa vlasti!!!!

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *