Зов карауле

999,00 дин.

Други део трилогије „Ми смо бранили Кошаре“, наставак приче из романа „Последња стража“.

Роман „Зов карауле“ заснован је на истинитим догађајима испричаним од стране преживелих хероја, и настао је у знак сећања на оне који се са Кошара нису вратили.

Издавач: Панонија
Број страна: 344
Повез: броширан
ISBN: 978-86-87933-98-9
Година: 2018

Нема на залихама

Опис

Битка за Кошаре највећа је битка модерне српске историје. Тих неколико километара уз саму границу са Албанијом, подно Проклетија, за Васкрс 1999. године, постају српски Термопили у којима стотинак војника, често гладних и без довољно муниције, док чека појачање које никако не долази, одбија напад неколико хиљада терориста ОВК.
Несвесни свега шта се дешава око њих и независни од осталих догађаја, они стоје као прва и једина препрека бројнијем и боље опремљеном непријатељу који покушава да продре у Метохију.
Ојачани духом празника, дана када се по православном календару Христ вратио међу људе, полажући на олтар отаџбине своје најбоље другове, хероји Кошара се уздижу и стају уз раме јунака са Косова поља, Чегра, Цера, Мојковца, Кајмакчалана…
Битка за Кошаре тих дана постаје Битка за Србију, велика борба коју су хероји у рату успешно добили. Поразио их је – мир.

Роман „Зов карауле“ заснован је на истинитим догађајима испричаним од стране преживелих хероја, и настао је у знак сећања на оне који се са Кошара нису вратили. Слава им!

Ненад Милкић

„Можда за тебе и теби сличне горе нема ништа. Можда. Али за мене има много тога. Света земља и граница исписана крвљу. Кости које су темељи државе. Духови мртве страже који чувају Србију. Све је то на Кошарама. Тамо су и част, морал, поштење, младост и храброст једне нације.“

Одломак из романа

Коментари

Још нема коментара.

Будите први који ће написати коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *