Зов карауле

999,00 дин.

Други део трилогије „Ми смо бранили Кошаре“, наставак приче из романа „Последња стража“.

Роман „Зов карауле“ заснован је на истинитим догађајима испричаним од стране преживелих хероја, и настао је у знак сећања на оне који се са Кошара нису вратили.

Издавач: Панонија
Број страна: 344
Повез: броширан
ISBN: 978-86-87933-98-9
Година: 2018

На залихама

Опис

Битка за Кошаре највећа је битка модерне српске историје. Тих неколико километара уз саму границу са Албанијом, подно Проклетија, за Васкрс 1999. године, постају српски Термопили у којима стотинак војника, често гладних и без довољно муниције, док чека појачање које никако не долази, одбија напад неколико хиљада терориста ОВК.
Несвесни свега шта се дешава око њих и независни од осталих догађаја, они стоје као прва и једина препрека бројнијем и боље опремљеном непријатељу који покушава да продре у Метохију.
Ојачани духом празника, дана када се по православном календару Христ вратио међу људе, полажући на олтар отаџбине своје најбоље другове, хероји Кошара се уздижу и стају уз раме јунака са Косова поља, Чегра, Цера, Мојковца, Кајмакчалана…
Битка за Кошаре тих дана постаје Битка за Србију, велика борба коју су хероји у рату успешно добили. Поразио их је – мир.

Роман „Зов карауле“ заснован је на истинитим догађајима испричаним од стране преживелих хероја, и настао је у знак сећања на оне који се са Кошара нису вратили. Слава им!

Ненад Милкић

„Можда за тебе и теби сличне горе нема ништа. Можда. Али за мене има много тога. Света земља и граница исписана крвљу. Кости које су темељи државе. Духови мртве страже који чувају Србију. Све је то на Кошарама. Тамо су и част, морал, поштење, младост и храброст једне нације.“

Одломак из романа

Коментари

Још нема коментара.

Будите први који ће написати коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *