Наставља се уништење војске – продају 26 касарни и складишта Војске Србије

Републичка дирекција за имовину објавила је појединачну продају 26 касарни и складишта који нису неопходни за делатност Војске Србије, по почетној купопродајној цени од укупно 22.743.500 евра.

kasarna-kradje

Рок за подношење писаних понуда је 15 дана, а критеријум за избор је висина понуђеног износа, објављено је на сајту дирекције.

За чачанску касарну “Танаско Рајић” одређена је почетна цена од 10,43 милиона евра, а у оквиру ње су 52 објекта чија површина износи 23.087 квадратних метара и 26,23 хектара земљишта.

Градња ове касарне је почела 1927. године, а 2005. је распуштен гарнизон у Чачку, као и инжењеријски пук, бригада противваздушне одбране и артиљеријска бригада којима је ту било седиште.

Поред касарне “Танаско Рајић” објављена је продаја војног комплекса Липница у Чачку у оквиру које је стражара, магацин, стражарска кућица, укупна површина земљишта је 1,67 хектара, а почетна цена је 110.201,97 евра.

Почетна цена војног комплекса – складишта у Кулиновцима код Чачка, чија је продаја такође оглашена, износи 264.233,54 евра.

Њега чине две стражарнице, пет магацина и објекат за псе, на парцели од 1,95 хектара.

Иначе, војна имовина у граду на Морави почетком овог века обухватала је 80 хектара земљишта, а под кровом је било 40.000 квадратних метара.

Међутим, чачанска Градска управа је у међувремену откупила мањи део друге касарне “Ратко Митровић”, као и Дом војске.
9 коментара

  1. slavko

    te su kasarne spremne da preuzme nato pakt za mir srbije da je nebi rusija napali ameri ne vole komunjre a vole srbe kad su tukli srbiju nisu oni znali da ima srba u srbiji oni su mislili da su to komunisti greska

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *