Милорад Улемек Легија

Велики сиви вук

За њега није постојала подела на Крајину, Банију, Лику, Славонију, Кордун, Херцеговину, Босну, Рашку и Косово. За њега је све то била Србија блатњава од крви коју је бранио, коју је штитио, коју је видео онако како већина није.

Вук и Срби - Јулијана Мркоња Марић

Вук и Срби

Србине, ретко у шуму залазиш. Толико ретко да више не знаш ни ко ни шта у њој живи и њоме господари, па си престао у њој заклон, утеху и снагу да тражиш, па си престао да је поштујеш и да је се плашиш.

Пилот над Србијом

Ноћас сам прелетео преко моје Србије. Дванаестог марта ујутро у 01:03 био сам тачно изнад Младеновца. На висини од 33.000 стопа. Не можеш да замислиш како је лепа моја Шумадија са 10.000м висине. Преко Београда, Младеновца, Крагујевца и Ниша, према Софији.

Зашто волим вукове

Код мене је вук увек изазивао дивљење и страхопоштовање. И знала сам да, без обзира на све бајке и све приче о крволочним чопорима, и наш народ има дубоко поштовање према овој животињи. Уосталом, сетимо се да се, и поред свих лоших особина које су немилице додељиване вуковима, у стара времена мушкој деци врло често давало име Вук.

Касно

Знате, Свети Оче – узео је реч Марко – нама, Србима, Косово је најсветија земља, а Косовска битка највећа од свих битака. И сад, морате признати, велика је то историјска и национална срамота ако сам баш ја касно стигао на Косово…

Једна поучна прича: Пастир и вук

Када сам имао двадесет година, нашао сам у шуми мало нејако штене. Онако мали ми се свидео, па сам га једноставно покупио са собом без размишљања. Већ након пар дана сам га заволео. Свуда сам ја њега вукао са собом, делио са њим што сам и сâм имао…

Здраво да си, Осветниче Косова!

Ускликом „Здраво да си, осветниче Косова!“ вековима је у Србији, у време после пада под турску власт и губљења Косова, колевке наше средњoвековне царевине, поздрављано рођење мушког потомка.