Борбена акција српских снајпериста: Украјинцима ће најмање четворица фалити на доручку!

Дејан Вујић је још један Србин који ратује у снагама Новорусије. У Украјину је дошао из Белорусије, где је радио. У рат је пошао јер је желео да уради нешто племенито, да остави неки траг. Вујић се налази у једници где и снајпериста Дејан Берић. Он је испричао о акцији у којој је Дејан Берић рањен, а у којој су Срби неутралисали најмање четири украјинска снајпера.

dejan-i-deki

Како је рањен Дејан Берић? Рекао је да сте били поред њега у тој акцији, шта сте ви видели?

Два дана раније са Декијем сам кренуо у извиђање на нашој коти 2, пошто је раније Деки ту ишао и нашао четири украјинска тенка, неколико минобацача и два оклопна возила укопана у шуми на километар од нас. Ишли смо, Деки са снајпером, ја са пригушивачем као подршка и четири момка са снајперима за покривање. Али како се показало, Деки је био у праву кад се противио да иде са непознатим момцима из друге јединице. Ушли смо у шуму, напољу је била магла и мрак, ништа се није видело… Деки има термовизор, а ја са ноћним нисам могао да видим баш ништа.

На самом уласку, да ли је спавао или ћутао, њихов снајпериста се тргао тек кад је Деки скоро нагазио на њега у каналу. Ја сам био 5 метара лево од њих. Закачио је пушком Декија за борбени прслук и опалио у стомак. Прслук га је спасао смрти. Наравно, Деки га је елиминисао.  Дошао сам до њега, а он каже: „Сиса ме ранила“ и смеје се. Тада нас је гађао и други снајпер са пригушивачем и ми крећемо у повлачење.

Шта се даље дешавало?

Деки је тражио подршку од наших, али никог није било. Меци су зујали око нас и кренули смо назад. Са леве стране кренула је паљба, а Деки ми командује: „Бежи назад!“. Он је иначе капетан по чину, али ја сам одбио наредбу уз речи: „Или обојица излазимо, или обојица гинемо“. Држао ми одступ 15 метара назад, па сам ја преузимао паљбу да се он извлачи. Мало је застао, нашао мету и под паљбом неутралисао њихов снајпер. Опет наређује мени да бежим јер нас је опет гађао украјински снајпер. Ја одбијам и заједно уз његово навођење неутралисали смо још једног њиховог стрелца. Вратили смо се до наше заштите која се завукла у неки канал и видимо да фали човек. Враћамо се назад и 20 минута га тражимо. Опет су запуцали по нама и тада је Деки елиминиисао још једног стрелца у шуми.

Враћамо се назад полако, Деки већ почиње да се тетура и ту показује од чега је саткан… Пушку тешку као смрт не жели испустити из руку и све време иде уназад и нас покрива. Не тражи помоћ, нити замену. На уласку у базу даје ми пушку и улази унутра са осмехом. Док нисам рекао да је рањен нису ништа видели по њему. Са осмехом је кренуо, тако се и вратио. Сва срећа што га погодило у меко ткиво слабине и прошло на другу страну, а колико је било близу види се јер је изгорела камуфлажна униформа. Пламен је спржио.

Какав је Дејан Берић саборац? Како Руси гледају на њега?

Руси га славе, јер они борца таквог калибра немају и неће га ни имати. Није што је наш али са њим идеш кроз пакао и није ти жао, а он са осмехом на лицу.

Како је непријатељ прошао у вашој акцији?

Ујутру код Украјинаца четворица сигурно неће бити на доручку, а можда и један више, ако сам ја бар мало био прецизан, а нисам лош стрелац.

 

Извор: Правда
2 коментара

  1. 124C41

    Надам се да својим коментаром нећу никога да увредим, али сматрам да горе слике где држе три раздвојена прста требају бити спојена,надам се да ће се Срби опаметити и отарасити се тог усташког поздрава са три раздвојена прста и да ће их спојити, као што су наши прадедови поздрављали краља са три спојена прста.

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *